Staţia de spălare piese ECO100, un vis devenit realitate

statie de spalare piese

Staţia de spălare piese ECO100, un vis devenit realitate

Producătorul italian ALCHEMIA a reuşit să scoată de pe linia de producţie un produs aşteptat de multe ramuri ale industriei: energetică, metalurgică, constructoare de maşini şi de prelucrare a metalelor (cu ramurile utilajului industrial, utilajului agricol, mecanicii, mijloacelor de transport), chimică şi anume Staţia de spălare manuală a pieselor ECO100.

ECO100 este o soluție profesională pentru curățarea, degresarea, decarbonizarea si protejarea împotriva coroziunii a pieselor mecanice de dimensiuni mici și mijlocii. Este soluția ideală, ce nu foloseşte solvenți, substanțe caustice sau microorganisme. “Motorul” acestei instalații este lichidul de curățare din gama MC100, degresant de ultimă generație, cu proprietăți superioare ce înlocuiește cu succes solvenții și lichidele așa numite “biologice”.

statie de spalare piese

statie de spalare piese auto

Stația ECO100, este confecționată din material sintetic (PE), nu are margini sau muchii ascuțite, nu se deformează (cum este cazul cazilor de diferite feluri din oțel sau inox), nu ruginește. Materialele folosite în construcția stației sunt de înaltă tehnologie, fără microporozități de suprafață pentru evitarea mătuirii. Sunt durabile, ușor de curățat și își mențin strălucirea.

Datorită designului său operatorul are o poziție corectă de lucru și mulțumită suprafeței mari de contact, nu prezintă riscul de basculare a sarcinii.

Este dotată cu o rezistență de 300W care asigură încălzirea lichidului degresant până la temperatura de 30 – 35°C, prin simpla conectare la o priză de curent de 220V (230V, 50Hz). De asemeni este echipată cu un sistem de oxigenare forțată cu funcția de menținere a stabilității lichidului detergent chiar și în prezența puternică a agenților poluanți, ajutand la flotarea acestora și contribuind la menținerea performanțelor lichidului de curațare. Degresantul MC100, lăsat în repaus, SE SEPARA DE AGENTII POLUANTI. Acest lucru înseamnă că, agenții poluanți se situează în stratul superior al lichidului din cuvă, și pot fi eliminați fără a fi nevoie (precum în cazul celorlalți detergenți) de a înlocui tot produsul din stație. Este suficientă completarea la 2 – 3 luni a lichidului din stație!

În versiunea de echipare standard stația prezintă 5 stadii de filtrare potrivite pentru toate tipurile de activități.

 1. FILTRARE GROSIERĂ:

Opreste murdaria grosieră care se desprinde de pe piese în timpul primei faze de degresare;

 1. FILTRARE DE 600μ CU FILTRU METALIC LAVABIL:

Oprește părți de murdărie cu o dimensiune mai mare sau egală cu 600μ ;

     3.FILTRARE MAGNETICA:

Lichidul utilizat pentru curățare, înainte de a cadea în baie, trece printr-un magnet capabil să intercepteze particulele feroase care în timpul operațiunilor de degresare se pot desprinde de pe piesele spălate;

 1. FILTRARE DE 100μ CU FILTRU ÎN POLIESTER NELAVABIL:

Oprește majoritatea particulelor de murdărie care se desprind de pe piesa curațată;

 1. FILTRARE DE 50μ ÎN ASCENSIUNE CU FILTRU CARTUȘ ÎNLOCUIBIL:

Oprește reziduurile poluante și curăță lichidul din circuit menținândul la cele mai înalte standarde în ceea ce priveste degresarea.

 

Avantajele folosirii stației ECO100 și a degresantului MC100

Efectul pozitiv în utilizarea combinată a staţiei de spălare ECO100 și a degresantului din gama MC100 se obține prin evaluarea a cât se poate economisi ținând cont de faptul că se inlătură:

 • Costurile de eliminare a detergenților folosiți;
 • Utilizarea spray-urilor şi ulterior eliminarea acestora;
 • Consumul continuu de curent (24/24 – 7/7 pentru stații cu microorganisme) pentru necesitatea funcțională şi menținerea temperaturii 42/45 ° C, în caz contrar putrefacția microorganismelor în defavoarea consumului de curent și pierderea de produs prin evaporare, foarte mare;
 • Evaporarea nedorită și dăunătoare (pentru cuve cu solvenți);
 • Timpii morți în căutarea “unui loc” pentru degresare;
 • Costurile legate de medicina muncii (crește siguranța operatorilor);
 • Costurile care pot fi atribuite evaluării riscurilor în conformitate cu legislația și evaluarea COV eliberați în atmosferă;
 • Amenzile ce pot fi aplicate de autorități precum Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică sau ISU;

 

DE CE SĂ ALEGEŢI STAŢIA DE SPĂLARE PIESE ECO100?

ESTE EFICACE

Datorită “motorului” său (degresanţii MC100 N sau MC100 F) curăţă imediat ce este pusă în funcțiune; dispozitivul este dotat, de asemenea, cu un sistem de oxigenare forțată cu funcția de menținere a stabilității lichidului de curățare chiar și în prezența unei murdării foarte grele.

ESTE SIGURĂ, COMODĂ, ERGONOMICĂ

ECO100 nu are margini sau muchii ascuțite, nu se deformează, nu ruginește. Datorită designului său operatorul are o poziție corectă de lucru și mulțumită suprafeței mari de contact, nu prezintă riscul de basculare a sarcinii.

ESTE PUTERNICĂ ȘI DURABILĂ

Materialele folosite în construcția stației sunt de înaltă tehnologie, fără microporozități de suprafață pentru evitarea mătuirii. Sunt durabile, ușor de curățat și își mențin strălucirea.

ESTE UȘOR DE FOLOSIT

Este suficientă o priză de curent de 220 V și ECO100 va aduce treptat temperatura lichidului de curățare la 35°C și grație structurii sale temperatura se va menține o perioadă lungă de timp fără alte consumuri de energie electrică.

ESTE ECONOMICĂ

Utilizarea stației ECO100 împreună cu DEGRESANȚII din categoria MC, reduce drastic:

 • Costurile pentru curățarea pieselor
 • Utilizarea spray-urilor

ESTE ECOLOGICĂ

Produsele de spălat de pe linia MC100 NU CONȚIN SOLVENȚI. Utilizarea produselor MC100 îndepărtează pericolele de inflamabilitate și toxicitate, specifice solvenților volatili. Astfel consumul de COV într-un interval de 12 luni se va incadra în normele legale.

MENTENANȚA STAŢIEI ESTE SIMPLĂ

Materialele din care e facută stația ECO100 permit curățarea rapidă și eficientă a corpului, atat pe interior cât și pe exterior. Simpla curățare a filtrului grosier, a filtrului de 600μ, a celui de 100μ, înlocuirea periodică a filtrului cartuș, combinate cu spumarea de suprafață a lichidului de curățat din rezervor, fac ca stația de spălare să fie mereu la eficiență maximă.

STAŢIA ESTE VERSATILĂ 100%

 • Amplă suprafață de lucru, permite degresarea pieselor, de la cele mai mici până la cele mari datorită tubului flexibil.
 • Posibilitatea de a echipa ECO100 cu un recipient submersibil pentru preluarea

pieselor care necesită o tratare prealabilă, pentru înmuierea agenților contaminanți prezenți.

 • ECO100 funcționează și la rece cu performanțe excelente.
 • Tehnica de contructie a ECO100 permite, în caz de defecțiune, înlocuirea imediată a părții mecanice, astfel încât să se reduca la minim timpii morți.
 • Transportabilă dintr-un punct în altul cu ajutorul unui trans-palet standard (sau motostivuitor).
 • De asemenea, ECO100 poate fi dotata cu mai multe sisteme opționale.

 

POATE FI PERSONALIZATĂ (logo, culori, exigente & optionale)

Producătorul pune la îndemana firmelor interesate oportunitatea de personalizare cu propriul nume si logo atat statia ECO100 cat si lichidul de curatare MC100.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *