Alchemia Italia se extinde și alege piața din România

industrie alchemia

Alchemia Italia se extinde și alege piața din România

Producătorul italian ALCHEMIA, a decis să intre pe piața din România în a doua jumătate a anului 2016. Cu o experiență de peste treizeci de ani de activitate desfășurata de fondatori în domeniul substanțelor chimice fine, ALCHEMIA este în prezent structurata și dotată cu toate mijloacele necesare pentru o creștere progresivă și în conformitate cu principiile cele mai avansate de calitate și tehnologie în domeniul produselor industriale de curățat. Capacitatea sa de producție este acum dimensionată pentru a satisface orice nevoie, atât din punct de tehnic cat  și de ordin cantitativ. Produse inovatoare de ultima generatie  sunt pe baza de apă, lipsite de agenti caustici si nu prezinta limitele traditionale ale produselor obisnuite aflate in comert. Nu lasa reziduuri pe suprafetele tratate, nu ataca mainile si pielea si in plus sunt biodegradabile peste 90% avand un impact minim asupra mediului înconjurător.

Având în vedere cerințele legislative europene, de eliminare din utilizare a solvenților și totodată cunoscând eficiența scăzută la spalare a produselor pe baza de microorganisme, ia ființă gama de produse MC100. Produsele de curațare şi degresare de ultima generație din gama MC100, sunt concepute pentru curățarea manuală și automată a pieselor mecanice în industria constructoare de mașini, industria usoara,  industria constructiilor metalice, industria alimentara, ateliere de reparatii auto, showroom-uri auto, spalatorii auto, HoReCa, transporturi, depozite, parcari, etc

Produsele MC100 degresează, curăță, decarbonizează și protejează impotriva coroziunii. Lăsate în repaus SE SEPARA DE AGENTII POLUANTI, asta înseamnă că, agenții poluanți se situează în stratul superior al lichidului și pot fi eliminați fără a fi nevoie de a înlocui tot produsul din recipientul de spălare.

Formulele realizate în laboratoarele producătorului din Brescia provin dintr-o experienta foarte îndelungată în folosirea soluțiilor și produselor biologice. MC100 sunt realizate cu materii prime de producție si proveniență italiană. Dozajul controlat de materii prime are ca rezultat produse FARA nici o etichetă de pericol in conformitate cu cele mai recente standarde europene si mondiale precum Regulamentul CE 1272/2008 privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea substanţelor şi a amestecurilor, garantând astfel o siguranță maximă pentru operatori. Produsele nu necesită etichetare cu simboluri de pericol!

 

Produsele ALCHEMIA au atins obiective considerabile cum ar fi:

 1. PROTEJAREA SANATATII OPERATORILOR

Produsele de ultima generatie sunt pe baza de apă, lipsite de agenti caustici si nu ataca mainile si pielea operatorilor, nu eliberează în atmosferă compuși voalatili, deci nu este necesară utilizarea de măști de protecție.

 1. MENTINEREA SIGURANTEI IN PROPRIA ACTIVITATE

Limitarea sau eliminarea completă a utilizării solvenților în cadrul unei companii, astazi este posibila. MC100 sunt produse pe bază de apă, lipsite în totalitate de solventi, deci nu sunt inflamabile. Aceasta caracteristică reduce sau elimină riscul de incendiu într-o fabrică, cu beneficii enorme în materie de securitate si efecte pozitive reale în documentul de evaluare a riscurilor, precum si costurile asociate cu controalele de sanatate la locul de muncă * (a se vedea costurile ascunse).

 1. PROTECTIA MEDIULUI

MC100 sunt produse complet lipsite de solvenți (COV=0) și sunt realizate pentru a satisface cei mai exigenți operatori, dat fiind obiceiul înrădăcinat de a folosi solvenți. Linia MC100 favorizeaza bilantul în calcularea Compusilor Organici Volatili pe care toate companiile trebuie sa îl efectueze.

 1. A AVEA LA INDEMANA UN INSTRUMENT EFICACE SI VERSATIL

Produsele MC100 pot fi utilizate atât la rece cât și la cald și sunt în măsură să degreseze orice suprafață din material metalic, plastic ori alt material fără al deteriora. Pot înlocui diverse lichide în cuve sau statii de spalare deja existente, fără a genera nostalgie pentru vechile produse. Capacitatea de degresare și siguranța acestei operațiuni face MC100 în masură să îndeplineasca această sarcină chiar și în situații deosebit de dificile.

 1. UN INSTRUMENT VALID DIN PUNCT DE VEDERE ECONOMIC

Convingerea că solvenții ieftini sau produsele biologice sunt viabile din punct de vedere economic, este complet dată peste cap de MC100;  eficacitatea produselor MC100 asigură consumuri scăzute şi randament  în timp, înlocuind achizițiile continue de solvenți (care au o evaporare rapidă) şi schimburi frecvente de lichide biologice (care eficacitate redusă, miros neplăcut, consumuri şi pentru coeficientul de evaporare).

 1. POSIBILITATEA DE A CONTROLA COSTURILE

Efectul pozitiv în utilizarea combinată a statiei de spălare ECO100 și a produselor MC100 se obține prin evaluarea a cât se poate economisi ținând cont de faptul că se inlătură:

 • Costurile de eliminare a detergenților folosiți;
 • Utilizarea spray-urilor şi ulterior eliminarea acestora;
 • Consum continuu de curent (24/24 – 7/7 pentru stații cu microorganisme) pentru necesitatea funcțională şi menținerea temperaturii 42/45 ° C, în caz contrar putrefacția microorganismelor în defavoarea consumului de curent și pierderea de produs prin evaporare, foarte mare;
 • Evaporarea nedorită și dăunătoare (pentru cuve cu solvenți);
 • Timpii morți în căutarea “unui loc” pentru degresare;
 • Costurile legate de medicina muncii;
 • Costurile care pot fi atribuite evaluării riscurilor în conformitate cu legislația și evaluarea COV eliberați în atmosferă;
 1. POSIBILITATEA DE A AVEA UN INSTRUMENT FIABIL

MC100 funcționează, chiar și în condiții de muncă intensă și poluare puternică, continuă să degreseze. Nu este nevoie să fie înlocuit complet MC100, pur și simplu se curăță spuma de deasupra și se completează cu produs proaspăt.

 1. UN INSTRUMENT DURABIL ÎN TIMP

Vorbind despre echipamentul propus pentru utilizarea MC100 este esențială menționarea stației de spălare manuală numită ECO100. Acest echipament realizat din polietilenă, are o lunga durată de folosință şi este o “prezență agreabilă” în orice unitate, întrucât nu se decolorează, nu rugineşte, nu se deformează (cum ar fi cazile de diferite feluri de metal sau inox), iar dacă este întreținută corespunzător, rămâne un instrument “ca nou” chiar şi după mulți ani de folosință.

 1. UN INSTRUMENT SUSTENABIL PENTRU ORGANELE DE CONTROL

Relația cu organele de supraveghere este un factor decisiv în alegerile făcute. Să fii în măsură să demonstrezi că, de fapt, consumul de detergent este sub control, că utilizarea solvenților este limitată sau chiar eliminată, că în cadrul fabricii există un loc unde pot fi bine efectuate, de la cele mai modeste la cele mai solicitante sarcini de degresare fară deşeuri, înseamnă că poți trece cu brio și cel mai aspru control al Gărzii de Mediu sau al Direcției de Sănătate Publică. Totodată înlesnește respectarea normelor obligatorii legate de pompieri, având în vedere reducerea sau absența produselor inflamabile.

CE SE POATE FACE CU MC100?

 • Creșterea siguranței propriilor operatori;
 • Creșterea gradului de siguranță în cadrul propriei companii;
 • Protecția mediului;
 • Degresarea oricărui material fără a crea daune;
 • Reducerea costurilor;
 • Conversia stațiilor de spalat manuale de orice tip si gen (ex. Rexsol, whurt, raasm, safety clean, bio circle etc.) Trecând de la solvenți (nocivi) sau biologici (puțin eficienți), la produse extrem de sigure și foarte eficiente cu proprietăți inovatoare (separarea agenților contaminanți);
 • Folosirea aceluiași produs pentru toate operațiunile de degresare și curățare, specifice oricăror service-uri auto, fabricilor de producție utilaje, atelierelor de rectificat, etc, semplifică enorm birocrația și promiscuitatea produselor.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *